Eminem – 22 de ani de carieră din care 10 ani departe de adicții

2 min


Pe 21 Aprilie Eminem a sărbătorit 10 ani de când stă departe de orice formă de adicție

Eminem (n.r. Marshall Bruce Mathers III) a fost primul ”alb” care a reușit să intre în lumea rap-ului în anul 1996 și care în 2000 reușea să intre în top 100 Billboard. După cum bine știu mulți dintre fani, Eminem a fost înconjurat toată copilăria de droguri și violență din cauza mamei sale, dependentă de droguri, căreia i-a „dedicat” câteva piese precum „Cleaning Out My Closet”.  Dacă mare parte din traume, în special violența fizică, a reușit cu brio să o transforme în cel mult piese cu un limbaj agresiv, nu același lucru îl putem spune despre droguri și alcool.

Cu toate că adicțiile de naturi diferite nu l-au ocolit, partea bună este că nici succesul nu a făcut-o. În cei 22 de ani de carieră a lansat pe puțin 14 albume, dintre care cele mai cunoscute:

  • 1996 Infinite
  • 1999 Slim Shady
  • 2000 Marshall Mathers
  • 2002 The Eminem Show
  • 2002 8 Miles
  • 2004 Encore
  • 2009 Relapse
  • 2010 Recovery
  • 2017 Revival

Conform billboard.com, până la lansarea albumului Recovery, Eminem intrase deja de 3 ori în topul Billboard Hot 100 cu piese ce au fost pe primul loc. Piesa Not afraid a fost cea de-a patra care i-a adus locul 1 în acest top.

Dacă la capitolul piese intarea în top pe primul loc este ceva la care majoritatea artiștilor aspira și ajung, cu siguranță vânzarea de albume care să îi aducă pe primul loc este o muncă mult mai grea care depinde în cea mai mare parte de numarul de fani si dorința acestora de a răsplăti munca artiștilor.

Lansarea albumului Revival din 2017 i-a adus lui Eminem pentru a opta oară locul 1 în top Billboard 200 albums. Dar pentru un rapper care nu numai că a schimbat viziunea asupra acestui gen de muzică dar a reușit să ajungă cunoscut oriunde în lume și să își atragă fanii prin originalitatea si sinceritatea exprimate in versuri, succesul de a rămâne în top indiferent că vorbim de audiență sau încasări nu este de mirare.

Dedicarea și perseverența cu care a muncit pentru a deveni cel mai bun în această industrie, dar și turneele și-au pus amprenta în relația cu familia, în special în relația cu fiica sa Hailie. Iar tensiunea și dezamăgirea simițite de fiica sa este descrisă de Eminem cel mai bine în piesa Mockingbird. 

Dezamăgirea a fost simțită atât pentru faptul că acesta își petrecea mare parte departe de casă cât și pentru divorțul dintre Eminem și soția sa Kim. Această situație este la fel de bine descrisă în When I am gone. 

Este de înteles că fiind în copilărie înconjurat de droguri și ducând o viață care pe cât de frumoasă pare prin a fi un mare artist dar cu atât de multe provocari, cum ar fi reproșurile propriului copil că acesta și-ar iubi fanii mai mult decât familia pot aduce pe oricine în punctul în care o dependență precum cea de pastile îi poate aduce mirajul rezolvării problemelor.

Cu toate acestea în urmă cu 10 ani Eminem a pus stop oricărei dependențe și a continuat să creeze la fel de bine cum a facut-o încă de la început, încercând să împartă cu fanii sentimentele pe care le avea în lupta cu demonii săi. Jos pălăria! Sperăm că Eminem își va continua cariera în aceeași manieră încă 22 de ani, cel puțin.

 

 

Surse: http://billboard.com

http://urban.ro

http://digi24.ro


Îți place? Distribuie și prietenilor tăi!

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *